headbanner
flash

Forteiland Pampus is sinds 1990 toegankelijk voor iedereen. Dat willen we graag zo houden. Want zo kan iedereen op zijn eigen manier van dit historisch monument genieten.
Maar dan moet er wel wat gebeuren...

Want ondanks dat Pampus tegenwoordig een Rijksmonument is en is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed als onderdeel van de Stelling van Amsterdam, krijgen we geen exploitatiesubsidie om het forteiland open te houden voor het publiek en het zo te behouden voor de toekomst.

De entreegelden van het eiland, van bezoekers en van evenementen, zorgen voor onvoldoende inkomsten om al het noodzakelijk onderhoud te plegen. Onderhoud, niet alleen voor restauratie, maar ook nodig om de bezoekers het eiland veilig te kunnen laten bezoeken.

Daarom proberen we om op een creatieve manier aan andere inkomsten te komen en uitgaven te beperken. Een team van meer dan tachtig vrijwilligers werkt het hele jaar door heel hard om de toekomst van het eiland veilig te stellen. Maar met alleen vrijwilligers zijn er we er nog niet...
Daarom deze oproep aan u:


U KUNT DAAR OOK BIJ HELPEN!!!!!!!!

Door een stukje eiland te adopteren en Vriend/Boezemvriend te worden helpt u ons:

  • Om het eiland te behouden voor de toekomst en het open te houden voor het publiek.
  • Om een groot draagvlak te creëren bij de politiek.
WAARAAN DRAAGT UW STEUN PRECIES BIJ?

Direct aan de exploitatie om dit doel te bereiken. Ook kunnen er daarmee in de toekomst meer voorzieningen voor de bezoekers getroffen worden en delen van het fort in oude staat worden hersteld.

Plannen die we graag zouden realiseren:

  • Aanbrengen borstwering
  • Terugbrengen koepels (gerealiseerd)
  • Maken loop voor affuit 6 cm keelgeschut
  • Aanleggen spreekbuissysteem (heel leuk voor kinderen. Oude communicatie versus nieuw, oftewel mobiele telefoon versus spreekbuis)
  • Uitkijkborden voor benoemen uitzicht vanaf het dak
  • Grotere trappen naar de droge gracht
  • Hologram van een soldaat in een gang
  • En nog veel meer...
WAT KRIJGT U VRIEND/BOEZEMVRIEND?

Allereerst adopteert u natuurlijk uw 'stukje' eiland. Welk stukje precies, is zichtbaar op deze website. U kunt natuurlijk ook tijdens een bezoek op uw eigen stukje Pampus staan! Daarnaast heeft u, afhankelijk van het soort inschrijving u heeft, recht op een aantal zaken: de nieuwsbrief en de Pampuspost, tot speciale acties en kortingen zolang u adopteert.
En natuurlijk krijgt u onze dank voor uw steun aan dit unieke monument...

MELD U NU AAN EN STEUN ONS!
Klik hier voor de verschillende adoptiemogelijkheden!

HELP PAMPUS OVEREIND TE KOMEN!!!!!!